Mainos
Mainos

Georgia syyttää Venäjää uhkailusta

Georgian hallitus syyttää Venäjää hyökkäysuhkailusta. Georgian ulkoministeriö sanoo lausunnossaan myös, että Venäjä rikkoo kansainvälistä oikeutta.

Venäjä varoitti eilen, että se aikoo puolustaa maanmiehiään sotilaallisin keinoin, jos heitä vastaan hyökätään Abhasian ja Etelä-Ossetian alueilla Georgiassa.

Abhasia ja Etelä-Ossetia sotivat 1990-luvun alussa Georgian keskushallintoa vastaan, ja abhaasit ja osseetit karkottivat alueiltaan georgialaisia. Venäjä on tukenut kumpaakin aluetta, ja kummankin alueen väestön enemmistöllä on nykyisin Venäjän passi. Virallisesti Venäjä myöntää alueiden kuuluvan Georgiaan.

Georgian mukaan Venäjän tavoitteena on Abhasian ja Etelä-Ossetian liittäminen Venäjään. Georgian presidentti Mihail Saakashvili taas on sanonut, että hän haluaa palauttaa Abhasian ja Etelä-Ossetian Georgian vallan alle.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme