Mainos
Mainos

Georgia valmistautuu vallanvaihtoon

Georgiassa äänestetään tänään parlamenttivaaleissa, jotka ovat koetinkivi presidentti Mihail Saakashvilille ja hänen valtapuolueelleen.

Oppositio on nousussa, ja kyselyt ennakoivat miljardööri Bidzina Ivanishvilin ryhmittymälle menestystä. Hänen kannattajansa aikovat järjestää mielenosoituksia, jos vaaleissa ilmenee laajamittaista vilppiä.

Parlamenttivaalit ovat erityisen merkittävät, koska Saakashvilin kausi päättyy ensi vuonna. Sen jälkeen parlamentin ja pääministerin asemat vahvistuvat.

– Kyseessä on maamme tulevaisuus, ei vain seuraaviksi neljäksi vuodeksi vaan seuraaviksi vuosikymmeniksi, Saakashvili sanoi eilen.

Saakashvilin mukaan miljardööri Ivanishvili lopettaisi Georgian uudistamisen ja palauttaisi korruptoituneen järjestelmän. Ivanishvili syyttää puolestaan Saakashvilia itsevaltaisuudesta.

Sekä valtapuolue että oppositio lupaavat viedä Georgian entistä lähemmäksi EU:ta ja Natoa. Ivanishvili haluaa kuitenkin myös parantaa suhteita Venäjään. Georgia ja Venäjä kävivät lyhyen sodan vuonna 2008.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme