Mainos
Mainos

Georgialaiset saavat jälleen viisumeja Venäjälle

Viisumien myöntäminen jäädytettiin syksyllä, kun vakoilukiista kiristi Venäjän ja Georgian välit tiukalle. Nyt viisumeja annetaan georgialaisille rajoitetusti.

Venäjä on ilmoittanut ryhtyvänsä jälleen antamaan rajoitetusti viisumeja Georgian kansalaisille. Viisumien myöntäminen keskeytettiin syyskuun lopulla, kun georgialaiset viranomaiset pidättivät ryhmän venäläisiä upseereita epäiltynä vakoilusta.

- Viisumi myönnetään niissä tapauksissa, joissa Venäjän kansalainen kutsuu henkilökohtaisesti Georgiassa asuvan sukulaisen luokseen, kertoi Venäjän Georgian-lähetystön edustaja.

Vakoilukiista kiristi Venäjän ja Georgian välit tiukalle. Maiden välinen lento- ja junaliikenne katkaistiin, eikä niitä ole vieläkään avattu uudelleen.

Välejä hiertävät myös kiistat Abhasian ja Etelä-Ossetian alueista sekä erimielisyydet suhteista sotilasliitto Natoon ja EU:hun.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme