Mainos
Mainos

Georgian johtaja: Sota Venäjän kanssa lähellä

Kiista Georgiasta irtipyrkivästä Etelä-Ossetiasta saattaa Georgian presidentin mukaan johtaa Venäjän ja Georgian väliseen sotaan.

Sota Venäjän kanssa on lähellä ja on tarpeen valmistaa Georgian kansa sen varalta, Georgian presidentti Mihail Saakashvili varoittaa ranskalaisen Liberation-lehden haastattelussa. Samalla hän tuomitsi Venäjän siitä, että se tukee sotilaallisesti Georgiasta irtipyrkivää Etelä-Ossetiaa.

- Olemme hyvin lähellä sotaa (Venäjän kanssa) ja väestön on oltava valmiina, Saakashvili sanoi.

Hän tähdensi kuitenkin, ettei hänellä ole mitään tarkoitusta provosoida osapuolia sotaan ja ehdotti kansainvälisen konferenssin kutsumista koolle pohtimaan Etelä-Ossetian asemaa.

Etelä-Ossetia kuuluu Georgialle, mutta se haluaisi joko itsenäistyä tai liittyä Venäjään.

- Perustavanlaatuinen ongelma Venäjälle on, että se on viime vuosina menettänyt paljon vanhoja alueitaan. Monet venäläiset tuntevat, että heidän maansa on menettänyt liikaa ja että sen on nyt vastustettava lisämenetyksiä, Saakashvili sanoi lehdessä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme