Mainos
Mainos

Georgian tilanne viilentää suurvaltojen suhteita

Georgian ja Etelä-Ossetian tilanne uhkaa viilentää Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteita. MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut maanpuolustuskorkeakoulun majuri Juha Mäkelä sanoo, että läntistä maailmaa järkytti erityisesti se voima, jolla Venäjä tunkeutui Georgian alueelle:

- Näyttää siltä, että suurvaltasuhteissa on tulossa nyt huomattavasti kylmempi jakso ja Venäjää tullaan arvioimaan uudestaan Yhdysvaltain, Naton ja eurooppalaisten taholta, kun nyt havaittiin, että Venäjän ulkopoliittisiin keinoihin kuuluu edelleen sotilaallisen voiman käyttö.

Venäjän ja Georgian allekirjoittamaa tulitaukosopimusta rikotaan Mäkelän mukaan. Hyökkäysten taustalla on ollut syvemmät ulkopoliittiset syyt:

- Venäjähän perusteli hyökkäystä Georgiaan kansalaistensa suojaamisella. Taustalla oli kuitenkin varmasti Georgian hallinnon vaihtaminen ja Georgian asevoimien moukarointi niin, että ne eivät kykene jatkossa muodostamaan uhkaa Venäjälle.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme