Mainos
Mainos

Georgiassa ja Ossetiassa muisteltiin sodan syttymisen vuosipäivää

Georgiassa on tänään vietetty muistoseremonioita viiden päivän sodan vuosipäivänä. Kirkonkellot julistivat hiljaisen hetken koko maahan iltapäivällä, ja illalla ympäri maata järjestettiin ilotulituksia.

Presidentti Mihail Saakashvili lausui ennen illan virallista muistotilaisuutta Gorissa, että Venäjä kärsi sodassa "täydellisen diplomaattisen tappion". Juuri mikään muu maa ei ole tunnustanut Veäjän tukeman Etelä-Ossetian itsenäisyyttä.

Georgia iski rajusti kapinallismaakuntaansa Etelä-Ossetiaan viime vuoden elokuussa, minkä jälkeen Venäjä lähetti omat tankkinsa Georgiaan.

Vuosi sodan jälkeen maiden johtajat eivät ole vieläkään puheväleissä. Venäläiset politiikantutkijat eivät kuitenkaan usko uuteen aseelliseen yhteenottoon.

Myös kiisteltyjen alueiden laaja tunnustaminen itsenäisiksi valtioiksi näyttää epätodennäköiseltä. Etelä-Ossetian ja Abhasian kapinallisalueet on tunnustettu itsenäisiksi vain kahdessa maassa - Nicaraguassa ja Venäjällä.

Sodan jäljiltä on yhä evakossa noin 30 000 ihmistä.

Katso Mirja Sipisen raportti Moskovasta (Seitsemän uutiset 7.8.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme