Mainos
Mainos

Georgiassa pelätään vaalilevottomuuksia

Georgiassa oppositio juhlii vaalivoittoa.

Miljardööri Bidzina Ivanishvili on julistautunut eilisten parlamenttivaalien voittajaksi, vaikka ääntenlaskenta on kesken.

Valtapuolue kieltäytyy puolestaan tunnustamasta tappiotaan. Puolueen mukaan presidentti Mihail Saakashvilin kannattajat saattavat vielä nousta parlamentin suurimmaksi ryhmäksi. Tulosten ennustaminen on vaikeaa, koska vaalitapa on niin monimutkainen.

Georgiassa pelätään levottomuuksien puhkeamista, jos keskusvaalilautakunta julistaa valtapuolueen vaalien voittajaksi. Oppositio odottaa myös vaalitarkkailijoiden raporttia.

Parlamenttivaalit ovat erityisen merkittävät, koska Saakashvilin kausi päättyy ensi vuonna. Sen jälkeen parlamentin ja pääministerin asemat vahvistuvat.

Sekä valtapuolue että oppositio pyrkivät viemään Georgian entistä lähemmäksi EU:ta ja Natoa. Ivanishvili aikoo kuitenkin myös korjata suhteita Venäjään. Georgia ja Venäjä kävivät lyhyen sodan vuonna 2008.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme