Mainos
Mainos

Gepardivauvat ihastuttavat Yhdysvalloissa - pennut pääsivät terveystarkastukseen

Smithsonian tutkimuskeskus (Smithsonian Conservation Biology Institute) Virginiassa on keskittynyt uhanalaisten lajien suojeluun, tutkimukseen ja hoitoon. Yksi tutkimuskohteista on nopeasti uhanalaistunut gepardi. Niitä on jäljellä luonnossa enää noin 7500.

Tutkimuskeskuksessa on syntynyt maaliskuussa peräti kaksi gepardipoikuetta, yhteensä 10 poikasta. Kolmiviikkoiset poikaset pääsevät terveystarkastukseen.

– Se on vähän vaikeaa, kun pennut eivät halua istua paikoillaan. Tämä painaa 1,75 kiloa, toteaa biologi Adrienne Crosier saatuaan pennun punnittua.


​​​​​​​

Gepardien määrä vähenee

Crosier johtaa gepardien tutkimusohjelmaa. Hän sanoo, että jokaisella gepardinpoikasella on oma luonteensa jo pienestä pitäen.

– Toiset ovat ärhäkämpiä, toiset rennompia luonteeltaan.

Gepardien määrä on vähentynyt nopeasti 2000-luvulla ja laji on uhanalaistunut. Nyt niitä on jäljellä luonnossa noin 7500.

– Kun aloitin gepardien kanssa työskentelyn 15 vuotta sitten, niitä oli vielä jäljellä 10-12 000. Määrä on pienentynyt todella nopeasti, huomauttaa Crosier.

Yksi syy lajin ahdinkoon on sopivien elinympäristöjen katoaminen. Gepardeja myös salametsästetään. Smithsonian kaksi gepardipoikuetta ovat pieni valopilkku synkkien uutisten keskellä.

Gepardi on maailman nopein maanisäkäs. Gepardin huippunopeudeksi on ilmoitettu 114 kilometriä tunnissa.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot