Mainos
Mainos

Germanwingsin loppuraportti suosittelee lisää tarkastuksia lentäjille

Ranskalaiset onnettomuustutkijat suosittelevat lisää lääkärintarkastuksia lentäjille psykologisten ongelmien havaitsemiseksi.

Siviili-ilmailuonnettomuuksia tutkiva BEA kertoo parhaillaan tiedotustilaisuudessa loppuraportistaan, joka koskee saksalaisen Germanwingsin vuoden takaista lentoturmaa.  


BEA:n johtopäätös on sama kuin aiempienkin selvitysten: koneen perämies aiheutti onnettomuuden. Hän kärsi vakavasta masennuksesta.  

Raportissa käydään yksityiskohtaisesti läpi sitä, että lääkäreillä oli tieto perämiehen henkisistä ongelmista, mutta lentoyhtiö ei sitä saanut.

Tutkijat ehdottavatkin, että käyttöön pitäisi ottaa uudet säännökset siitä, milloin lentäjien terveysongelmista on kerrottava lentoyhtiöille huolimatta terveystietojen luottamuksellisuudesta.  

Vuoden takaisessa turmassa kuoli 150 ihmistä. Koneen perämies lukittautui yksin ohjaamoon ja lensi koneen tahallaan vuorenrinteeseen. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme