Mainos
Mainos

Goalla kuolleen nuorukaisen äiti epäilee murhaa: "Felix soitti jäähyväispuhelun"

Intian Goalla kuolleen 22-vuotiaan Felix Dahlin äiti epäilee, että nuorukainen on surmattu.

Felix löytyi syrjäisen paikkakunnan kadulta kuolleena viime viikon alussa. Äidin mukaan Intian poliisi on tutkinut asiaa onnettomuutena.

– He ovat hokeneet vain, että madam, it's an accident, it's an accident. Poliisi väittää, että Felix on kaatunut, mutta minä en usko sitä. Olen satavarma, että hänet on tapettu, ja nyt asian saatua julkisuutta Intian viranomaistenkin äänensävy on alkanut muuttua, nainen sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Goalla asuvien ihmisten mukaan vain asian saama julkisuus saa poliisin selvittämään mitä tapahtui. Nyt yritämme saada uutista paikallisiin lehtiin painostaaksemme paikallisia viranomaisia toimintaan. Yritämme myös saada yhteyttä korkeammalle taholle Intian poliisivoimissa.

Äidin mukaan pojan saamat vammat kertovat surmasta. Poliisi on kertonut äidille, että Felixin kuolemansyy oli kaksi iskua takaraivoon, mutta kuolemansyyn kertovaa virallista raporttia ei ole vielä saatu Suomeen. Lisäksi poika oli ollut hyvin peloissaan ennen kuolemaansa.

– Hän oli kysynyt paikallisilta ystäviltään päivää ennen surmaa, että olenkohan hengissä vielä huomenna. Felix pelkäsi ennen surmaa jotain ja vaikutti suorastaan siltä, että hän oli menossa sekaisin, äiti kertoo.

"Olen onnellinen, että olet äitini"

Felix soitti äidilleen kaksi päivää ennen kuolemaansa. Jälkeenpäin äiti on tulkinnut, että kyse olisi ollut niin sanotusta jäähyväispuhelusta.

– Hän sanoi, että olen onnellinen, että olet äitini. Lisäksi hän sanoi, että olen kasvattanut hänet hyvin. On erikoista, että parikymppiseltä pojalta tulee tällainen puhelu, kun viimeiset vuodet hänen asuessaan kotona nahistelimme esimerkiksi kotitöistä, äiti sanoo.

Kuultuaan poikansa kuolemasta äiti epäilikin ensin, että Felix olisi tehnyt itsemurhan. Intian poliisi kuitenkin tyrmäsi tämän vaihtoehdon saman tien vammojen laadun takia.

Äidin mukaan Felixin ahdistuneisuus alkoi tammikuun 8. päivän jälkeen, jolloin hänen tyttöystävänsä lähti maasta pois. Samoihin aikoihin nuorukaiselta hävisi myös 700 euroa rahaa, mikä Goalla riittäisi turistin elämään noin kahdeksi kuukaudeksi.

Felixin äiti on viettänyt paljon aikaa netissä tutkien Goan turvallisuutta. Hän on sitä mieltä, että alueelle ei kannata lähteä sinisilmäisenä eikä varsinkaan yksin. Varsinkin turisteja uhkaavat vaarat selvitettävä etukäteen.

Äiti on löytänyt netistä väitteitä, joiden mukaan huumeiden myyjät tekisivät yhteistyötä jopa poliisin kanssa.

Felix lähti Goalle jo lokakuussa ja reissunsa aikana häntä kävivät tapaamassa myös hänen veljensä, isänsä ja tyttöystävänsä. Sen jälkeen hän vietti aikaansa paikallisten ystävien kansa.

– Me varoitimme Felixiä, ettei hän missään nimessä saisi lähteä matkalle yksin. Hän kuitenkin vastasi olevansa aikuinen ja tekevänsä niin kuin tykkää.

Tutkinnassa kestänee viikkoja

Suomen suurlähetystö New Delhissä kertoo, että paikalliset viranomaiset ovat puhuneet onnettomuudesta ainakin toistaiseksi.

Mitään raporttia tapahtuneesta lähetystö ei kuitenkaan ole vielä saanut. Sen mukaan poliisitutkinta Intiassa voi viedä viikkoja, jopa kuukausia.

Lähetystö on päivittäin yhteydessä intialaisviranomaisiin Felixin kuolemaan liittyen.

 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme