Mainos
Mainos

Golfpalloja metsästävä voi tienata mehevät rahat

Pelkillä golfpalloilla voi tienata tuhansia dollareita, kertoo yhdysvaltalainen CNN.

Tämän kuuluisan urheilun tiimellyksessä katoaa golfpalloja arvioiden mukaan vuosittain pelkästään Pohjois-Amerikassa 300 miljoonaa. Osa on oppinut ottamaan hyödyn tästä irti ja sukeltaa muun muassa golfkenttien vesiesteissä pyydystämässä palloja.

Golfpallojen perässä sukeltaminen ei ole kuitenkaan helpointa maailmassa. CNN:n haastatteleman 22-vuotiaan brittiläisen Sam Harrisonin työolosuhteet lammikoissa kun ovat niiden pallojen lisäksi, lasinsirujen, iilimatojen, levien, erilaisten roskien värittämää. Usein vielä golfkenttien vesiesteiden vesi on sameaa.

– Jokaisesta golfkentän järvestä voi löytää keskimäärin 5000 palloa, kertoo Harrison CNN:lle.

Hän on osa-omistajana Lake Ball Diving -yrityksessä, joka myy löytämänsä golfpallot uudelleen Britanniassa.

– Myymme yleensä golfpallot uudelleen noin 0,50 pennillä (eli noin 0,65 eurolla). Vuodessa voisin siis tienata 100 000 puntaa, eli 130 000 euroa.

Yhdysvaltalainen Paul Lovelace on myös sukeltanut viimeiset kolmekymmentä vuotta golfpalloja.

– Luulen, että meillä jokaisella on unelma sukeltaa uponneen aarteen perässä. Tätä minä teoriassa nyt teen jokaisena päivänä, sanoo 54-vuotias Golf Ball Paul’sin omistaja. Hän työskenteli aikaisemmin öljynporauslautoilla sukeltajana, joka korjasi vedenalaisia osia.

Palloilla on väliä

CNN:n mukaan pallojen jälleen myynti hinnoissa on samalla tavalla eroja kuin uusissakin golfpalloissa. CNN:n mukaan yksi arvokkaimmista pallolöydöistä on Titleist Pro V1 -merkkinen pallo. Jos sukeltaja löytää tällaisia palloja kasan järven pohjalta, voi päivää kuvailla hyväksi.

– Voit jälleen myydä Titleistin kahdella dollarilla, Lovalace kertoo CNN:lle. Hän oli haastattelun aikana parhaillaan varastollaan, missä pesee ja lajittelee löydetyt pallot ennen myyntiä.

Golfpallosukellus ei kuitenkaan ole ilmaista. Useat golfkentät veloittavat sukeltajilta hintaa löydetyistä palloista. CNN:n mukaan yleensä noin 7–10 senttiä per pallo ja kun puhutaan sadoista, jopa tuhansista palloista, niin hinta nousee.

Työ on myös likaista. Harrisonin mukaan osa brittiläisten golfkenttien vesiesteiden vesistä on saastuneita.

– Osalla radoista vesi on kuin viemärivettä. Vesi ei liiku altaissa ja sieltä voi saada erilaisia tauteja jos ei suojaudu kunnolla.

Isossa-Britanniassa haasteena ovat myös vesikäärmeet. Yhdysvalloissa Lovelace taas varoittaa kilpikonnista, jotka nappaavat sormista kiinni.

Yhdysvaltojen eteläosissa, kuten Floridassa ja New Orleansin alueella on kerrottu myös vesiesteissä majailevista alligaattoreista. CNN:n mukaan viime vuonna 29-vuotias golfpallosukeltaja kuoli Etelä-Afrikassa, kun krokotiili hyökkäsi sukeltajan kimppuun järvessä.

Vesiesteistä löytyy myös muutakin kuin vain golfpalloja. Golfklubit ovat kertoneet noukkineensa vesiesteistä olutpullojen lisäksi muun muassa kokonaisia golfbägejä ja jopa golfkärryn.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme