Mainos
Mainos

Gonu-sykloni iskee Iraniin

Iranin rannikkoalueita evakuoidaan parhaillaan. Kyseessä on voimakkain Persianlahdella riehuva sykloni vuosiin. Gonu-sykloni piiskaa jo Omania.

Voimakas trooppinen myrsky Gonu riepottelee Omania ja haittaa alueen öljyntuotantoa.

Myrskyn takia tuhannet ihmiset sekä Omanin että Iranin rannikkoalueilla ovat joutuneet jättämään kotinsa, mutta kukaan ei toistaiseksi ole kuollut rankkasateissa ja tulvissa. Lisäksi kaikki lennot Omanin Muscatin lentokentältä on peruttu.

Gonu on voimakkain alueella riehunut myrsky pariinkymmeneen vuoteen. Pahimmillaan sen tuulet ovat puhaltaneet yli 70 metriä sekunnissa. Sen voima on kuitenkin heikentynyt viime päivien kuluessa ja Iraniin saapuessaan sen uskotaan vaimentuneen hurrikaanista tavanomaiseksi trooppiseksi myrskyksi.

Gonu-syklonin tuhoja Omanissa

Omanin vientiterminaalit ovat huonon sään takia olleet suljettuina, ja raakaöljyn hinta kohosikin keskiviikkona lähelle 71 dollaria barrelilta. Toistaiseksi myrsky ei kuitenkaan ole estänyt öljynkuljetuksia tärkeällä Hormuzinsalmen reitillä.

Myrskykeskus liikkuu kohti Kaakkois-Irania, jonne sen arvioidaan saapuvan huomisen aikana. Iranin sisäministeriö on määrännyt rannikkolla ja jokivarsilla asuvat henkilöt siirtymään sisämaahan Gonu-syklonin tieltä. Viranomaiset ennakoivat myrskyn alle pahimmin jääviin provinsseihin rankkasateita, tulvia ja jopa viisi metriä korkeita aaltoja.

Iranin valtiollisen television mukaan syklonia edeltävät kaatosateet ovat jo alkaneet rannikkoalueilla.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme