Mainos
Mainos

Google: Kiina estää sähköpostipalvelua

Google syyttää Kiinan valtiota sen sähköpostipalvelun toiminnan estämisestä, kertoo BBC. Internetin käyttäjät ovat valittaneet viime viikkoina Gmailin toiminnan estoista.

Googlen mukaan mitään teknistä vikaa ei ole löytynyt, ja sen mukaan ongelma oli valtion tekemä tukkeuma, joka oli huolellisesti suunniteltu näyttämään Gmailin ongelmalta.

Käyttäjien mukaan estäminen tapahtui samanaikaisesti, kun meneillään oli kampanja, jossa vaadittiin samanlaisia mielenosoituksia kuin Lähi-idässä.

Viime vuonna Google sanoi kärsineensä hyökkäyksistä, joilla yritettiin tunkeutua kiinalaisten aktivistien tileille. Hyökkäykset tulivat Kiinassa sijaitsevista organisaatioista. Hyökkäyksiä ei ole koskaan myönnetty.

Google varoitti virallisessa blogissaan, että hakkerit yrittävät käyttää Internet Explorerin haavoittuvuutta hyökätäkseen joidenkin Gmail-käyttäjien tileille.

(MTV3 - BBC)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme