Mainos
Mainos

Google suunnittelee omaa videovuokraamoa nettiin

Internetin videopalvelun YouTuben aloitteleva videovuokraamo-ominaisuus saanee pian lisäpotkua Hollywoodista.

Videopalvelun omistaja, verkkoteknologiayritys Google neuvottelee eri tuotantoyhtiöiden kanssa näiden elokuvien käytöstä YouTubessa. Elokuvia olisi mahdollista katsoa netissä kertamaksulla.

Vuokrahinnaksi on huhuttu viiden dollarin summaa. Mashable-sivuston mukaan on kuitenkin epätodennäköistä veloittaa elokuvista tuplahintaa kovimpiin kilpailijoihin nähden.

YouTuben osana toimiva videovuokraamopalvelu pyritään saamaan tositoimiin jo tänä vuonna.

Teknologiasivusto CNET kertoo, että YouTuben on odotettu jo pitkään aloittavan videovuokraaminen toden teolla. Palvelulla pyritään haastamaan menestyksekkäät verkkovideovuokraamot, kuten Netflix ja iTunes.

Palvelu on kokeillut vuokrausta esimerkiksi Sundance-elokuvafestivaaleilla esitettyjen teosten avulla, mutta kokeilu ei osoittautunut taloudellisesti kannattavaksi. Syinä saattoivat olla vähäinen mainonta ja tarpeeksi houkuttelevien nimekkeiden uupuminen.

Google kertoi vastikään Gmail-sähköpostipalveluun lisättävästä nettipuheluominaisuudesta, jolla pyrittäneen haastamaan Skype-palvelu.

Aiheesta lisää Mashablen ja CNET:n sivuilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme