Mainos
Mainos

Google: Yli puolet unohdettaviksi pyydetyistä linkeistä poistettu

Hakukoneyhtiö Googlen mukaan 53 prosenttia poistettaviksi pyydetyistä linkeistä on poistettu.

Yhtiö sanoi eilen, että tietojen poistaminen ei ole helppoa, koska osa poistopyynnöistä on laadittu väärin tai epätarkoilla tiedoilla.

Yhtiö kertoo saaneensa 18. heinäkuuta mennessä yli 91 000 tiedonpoistopyyntöä, jotka koskevat 328 000 linkkiä.

- Vaikka pyynnön esittäjä antaisi tarkkoja tietoja, hän saattaa silti ymmärrettävästi jättää kertomatta faktoja, jotka eivät ole hänen edukseen, kertoo Googlen yksityisyysasioiden neuvonantaja Peter Fleischer kirjeessään EU:n tietosuojaviranomaisille.

Kirje sisälsi vastauksia kysymyksiin, joita nousi esiin hakukoneyhtiöiden ja EU:n tietosuojaviranomaisten tapaamisessa viime viikolla.

EU:n tuomioistuin päätti toukokuussa, että Googlen on poistettava tieto hakutuloksista, jos se ei enää pidä paikkaansa tai on muuttunut epäolennaiseksi. Tilanne on toinen, jos tapaus on julkisesti merkittävä ja tiedosta on hyötyä yleisölle. Yhtiö on nyt pyytänyt EU:lta apua tarkempaan määrittelyyn siitä, mikä on julkisesti merkittävää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot