Mainos
Mainos

Googlen ohjelmoijaa syytetään Street View -kohussa

Etelä-Korean poliisi kertoo syyttävänsä hakokonejätti Googlea henkilökohtaisten tietojen laittomasta keräämisestä. Tietoja uskotaan kerätyn 600 000 langattoman verkon käyttäjältä, samalla kun yhtiö otti kuvia Street View karttapalveluaan varten.

Tutkimusta johtanut Choi In-seok totesi, että poliisi syyttää myös karttapalvelun ohjelmoijaa.

Viime toukokuussa Google ilmoitti, että yhtiö oli tahattomasti kerännyt tietoja ihmisten liikkeistä verkossa. Tietoja oli vuotanut käyttäjiltä, joiden langattomia Wi-Fi-verkkoja ei oltu suojattu. Vastaavia tapauksia on raportoitu yli kolmestakymmenestä maasta ympäri maailmaa.

Google sanoi, että yhtiö keräsi kokonaisia sähköpostiviestejä, verkko-osoitteita ja salasanoja.

Google keräsi henkilökohtaisia tietoja samalla kun yhtiön autot ottivat kuvia Soulissa ja kolmessa muussa Etelä-Korean suuressa kaupungissa vuosina 2009 ja 2010.

Choin mukaan Googlen toimet rikkovat Etelä-Korean yksityisyyslakeja.

Yonhap-uutistoimiston mukaan laittomasti toisten viestintää tai verkko-osoitteita keräävää tahoa voi odottaa jopa kymmnen vuoden rangaistus tai lähes 45 000 dollarin sakot.

Google on pahoitellut tapahtunutta ja kertoo jatkavansa yhteistyötä viranomaisten kanssa.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme