Mainos
Mainos

Googlen pomo rikkoi Baumgartnerin hyppyennätyksen

Yhdysvaltalainen Alan Eustace rikkoi eilen itävaltalaisen Felix Baumgartnerin kaksi vuotta sitten tekemän ennätyksen laskuvarjohypyssä. 

Asiasta kertoo muun muassa The New York Times.

Googlella varatoimitusjohtajana työskentelevä 57-vuotias Eustace hyppäsi stratosfäärin ylärajalta rikkoen korkeushypyn maailmanennätyksen. Ennätys on nyt 41 kilometriä. 

Baumgartner hyppäsi kaksi vuotta sitten noin 39 kilometrin korkeudesta hurjan mediakohun saattelemana. Baumgartner oli historian ensimmäinen ihminen, joka ylitti äänen nopeuden ilman lentokonetta. 

New York Timesin mukaan sen sijaan Google-pomo Eustace suunnitteli ennätyshyppynsä salassa. Sitä on suunniteltu noin kolme vuotta yhdessä pienen teknologiaryhmän kanssa, jotka ovat erikoistuneet avaruuspukusuunnitteluun, elintoimintojen ylläpitämiseen vaikeissa olosuhteissa ja laskuvarjo- sekä ilmapallotekniikkaan. 

Eustace nousi heliumpallon avulla yläilmoihin ja nousu kesti lehden mukaan hieman yli kaksi tuntia. Eustacella oli erikoisvalmisteinen avaruuspuku, jonka testausta hyppy osittain oli. 

– Se oli mieletöntä, se oli kaunista. Pystyit näkemään avaruuden mustuuden ja pystyit näkemään ilmakehän eri kerrokset. En ollut koskaan ennen nähnyt niitä, Eustace kertoi hypyn jälkeen. 

Syöksy kesti noin 15 minuuttia ja miehen nopeus kasvoi jopa yli 367 metriin sekunnissa. Hän rikkoi myös äänennopeuden hypyllään.

– Se oli villiä. 

Eustace itse ei kuullut, eikä tuntenut lehden mukaan äänivallin murtumista. Hän laskeutui lopulta noin 110 kilometrin päähän lähtöpaikastaan. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme