Mainos
Mainos

Gorbatshov jälleen mukaan politiikkaan

Neuvostoliiton viimeinen presidentti Mihail Gorbatshov on valittu Venäjän yhdistyneen sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtajaksi.

Maan uutistoimistojen mukaan Gorbatshov valittiin tehtävään Venäjän yhdistyneen sosiaalidemokraattisen puolueen virallisessa perustamiskokouksessa.

Gorbatshov liittyi puolueeseen viime lokakuussa, koska se edustaa hänen mukaansa modernia vasemmistoa toisin kuin maan nykyinen kommunistinen puolue. Gorbatshov sanoi kuitenkin olevansa valmis keskustelemaan maan kaikkien poliittisten puolueiden kanssa, myös kommunistien.

Gorbatshov ilmoitti tammikuussa, että hän ei aio osallistua tässä kuussa pidettäviin presidentinvaaleihin. Syyksi hän kertoi omistautumisen uuden puolueen tehtäviin.

Gorbatshov valittiin 15 vuotta sitten Neuvostoliiton kommunistisen puoleen pääsihteeriksi. Hän aloitti tuolloin uuden avoimuuden ja uudistusten politiikan, joka johti lopulta suurvallan hajoamiseen.

69-vuotias Gorbatshov on ollut sivussa Venäjän politiikasta kärsittyään pahan tappion presidentinvaaleissa vuonna 1996.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme