Mainos
Mainos

Gorbatshov jyrähti Venäjän ja Yhdysvaltojen väleistä

Neuvostoliiton viimeinen johtaja Mihail Gorbatshov kannustaa Yhdysvaltain Donald Trumpia ja Venäjän presidentti Vladimir Putinia rakentamaan maiden välisen luottamuksen uudestaan.

Trumpin ja Putinin on määrä tavata G20-huippukokouksen yhteydessä Hampurissa huomenna.

-On hyvä, että tämä tapaaminen järjestyy vihdoin, mutta on harmillista, että se tapahtuu vasta nyt, Gorbatshov kertoo uutistoimisto RIA Novostille.

-Heidän täytyy kiriä takaisin paljon hukattua aikaa. Heidän täytyy rakentaa luottamus uudelleen.

Venäjän ja Yhdysvaltojen välit ovat surkeimmalla tolalla sitten 1980-luvun, jolloin Gorbatshov onnistui sulattamaan jäisiä välejä.

Yhdysvallat on määrännyt Venäjälle pakotteita Ukrainan tilanteen vuoksi, ja maat ovat vastakkaisilla puolilla Syyrian sodassa. Lisäksi maiden välillä on erimielisyyksiä Pohjois-Korean tilanteesta.

Yhdysvalloissa käynnissä oleva tutkinta Venäjän mahdollisesta sekaantumisesta viime vuoden presidentinvaaleihin ei myöskään helpota suurvaltojen välejä.

-Johtajien täytyy edistää asioita. Heidän täytyy laittaa kaikki korttinsa neuvottelupöydälle ja rakentaa toimiva järjestelmä yhteistyölle, Gorbatshov sanoo.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme