Mainos
Mainos

Gorbatshov moittii Venäjää

Entinen neuvostojohtaja Mihail Gorbatshov arvostelee Venäjän poliittista nykytilaa.

Mihail Gorbatshov

Moskovassa lehdistötilaisuuden pitänyt Neuvostoliiton viimeinen johtaja Mihail Gorbatshov ei ole tyytyväinen Venäjällä tehtyihiin, valtaa keskittäviin lakimuutoksiin. Gorbatshov sanoo etenkin viestimien valvonnan tiukentamisen tekevän hallaa demokratialle.

Hän sanoo, että television katsomiseen ei ole enää mitään syytä, eikä maan tapahtumista pysyisi enää perillä ollenkaan ilman opposition sanomalehtiä. Valtiolliset tv-kanavat ovat yleisen käsityksen mukaan tiukasti Kremlin kontrollissa.

Arvostelustaan huolimatta Gorbatshov sanoi kannattavansa presidentti Vladimir Putinia, koska tämä hänen mukaansa "puolustaa venäläisten enemmistön etuja klaanien etujen sijaan".

Lehdistötilaisuudessa Gorbatshov esitteli raporttiaan, joka käsittelee Neuvostoliiton ja sen seuraajavaltion Venäjän tilaa 20 vuotta sen jälkeen kun hän oli neuvostojohtajana käynnistämässä maansa "perestroikaa" eli uudelleenrakentamista vuonna 1985.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme