Mainos
Mainos

Gorbatshov muisteli Kohlia: "Poikkeuksellinen persoona, joka osoitti syvää kiinnostusta Venäjään"

Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl oli poikkeuksellinen persoona, joka osoitti syvää kiinnostusta Venäjää kohtaan, arvioi Neuvostoliiton entinen johtaja Mihail Gorbatshov lausunnossaan.

Nykyisin 86-vuotias Gorbatshov kunnioittaa erityisesti tapaa, jolla Kohl johdatti Saksan yhdistymisprosessin läpi. Gorbatshovin mukaan "se ei ollut riskitöntä".

Heinäkuussa 1990 Gorbatshov ja Kohl pääsivät sopimukseen, jonka myötä tuolloin kommunistinen Itä-Saksa yhdistyi kapitalistiseen länteen.

Gorbatshov sanoo, että Kohl onnistui ottamaan huomioon muiden intressit ja selättämään yleisen epäluulon yhteisen luottamuksen saavuttamiseksi.

– Hän oli epäilemättä poikkeuksellinen persoona, joka jätti jälkensä Saksan, Euroopan ja kansainväliseen historiaan, Gorbatshov luonnehtii lausunnossa säätiönsä verkkosivuilla.

Lausunnossa painotetaan, että Gorbatshov oli varoittanut länttä omaksumasta ylimielistä asennetta Venäjän intressejä kohtaan.

Saksan liittokansleri Kohl kuoli aamulla 87-vuoden iässä. Hän oli kärsinyt pitkään terveysongelmista.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme