Mainos
Mainos

Gorbatshov palaa politiikkaan

Entisen Neuvostoliiton viimeinen valtionpäämies ja puoluejohtaja Mihail Gorbatshov palaa politiikkaan ennen joulukuun parlamenttivaaleja. Hän kertoi tänään osallistuvansa uuden sosiaalidemokraattisen puolueen perustamiseen. Gorbatshov sanoi, ettei hän ole vielä päättänyt, aikooko hän asettua ehdolle sosiaalidemokraattisen puolueen johtajaksi.

Gorbatshov osallistui tänään nykyisen sosiaalidemokraattisen puolueen kokoukseen Moskovassa kunniavieraana. Uusi, yhdistynyt sosiaalidemokraattinen puolue on määrä perustaa ennen 19. joulukuuta pidettäviä duuman vaaleja. Nykyisen sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtaja Gavril Popov sanoi, että uusi puolue osallistuu duuman vaaleihin ja asettaa oman ehdokkaansa ensi vuoden presidentinvaaleihin.

68-vuotias Gorbatshov oli Neuvostoliiton johtaja vuodesta 1985 joulukuuhun 1991, jolloin Neuvostoliitto hajosi. Sen jälkeen hän on työskennellyt Gorbatshov-säätiössä, jossa laaditaan arvioita yhteiskunnan kehityksestä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme