Mainos
Mainos

Gorillan ampunut eläintarha ja 4-vuotiaan pojan äiti raivon kohteena: "Miksi vanhemmat eivät katsoneet lapsensa perään?"

Yhdysvalloissa paikallinen eläintarha ja gorilla-aitaukseen pudonneen 4-vuotiaan pojan äiti ovat saaneet runsaasti kritiikkiä osakseen.

Lauantaina sattui vakava tilanne, kun Cincinnatin eläintarhassa pikkupojan onnistui ujuttaa itsensä aitauksen kalterien välistä. Yhtäkkiä poika putosi alla olevaan gorilla-aitaukseen.

Gorilla huomasi veteen molskahtaneen pojan ja alkoi raahata häntä.

Koska poika oli eläintarhan mukaan välittömässä vaarassa, jouduttiin 17-vuotias Harambe-gorilla ampumaan.

– Olemme hyvin surullisia, että menetimme Haramben, mutta lapsen henki oli vaarassa ja tilanne vaati nopeita toimia, eläintarhan johtaja sanoi.

Miksei käytetty nukutusnuolta?

Eläintarhaa on kritisoitu siitä, ettei se eläimen ampumisen sijasta käyttänyt nukutusnuolta gorillan taltuttamiseksi. Tarhan mukaan nukutuspanos olisi kuitenkin toiminut liian hitaasti ja se olisi voinut tehdä eläimestä arvaamattoman.

Yhtä lailla monet ovat osoittaneet kiukkunsa lapsen huoltajia kohtaan. Miksi vanhemmat eivät katsoneet lapsensa perään, tapauksesta pöyristyneet kysyvät.

Jotkut olivat jopa sitä mieltä, että lapsen vanhemmat pitäisi asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen tapahtumista.

Poika pääsi sairaalasta

Putoamisrytäkässä loukkaantunut poika pääsi eilen pois sairaalasta. Eläintarha avautui sunnuntaina vuorokausi tapahtumien jälkeen normaalisti, mutta gorilla-aitaus, jossa elää yhdeksän eläintä, pysyi suljettuna.

Pojan putoamisen videoinut nainen kertoo haastattelussa, että nelivuotias poika olisi vitsaillut äidille ennen putoamistaan, että hän aikoo hypätä veteen.

Gorillan käytöksestä veteen pudonnutta poikaa kohtaan on esitetty erilaisia tulkintoja. Joidenkin mukaan gorilla olisi yrittänyt pelastaa poikaa vedestä nostamalla hänet ylös. Yleisön kirkuminen saattoi kuitenkin säikäyttää eläimen, sillä hetken päästä gorilla riepotti poikaa ja yritti estää häntä pakenemasta tilanteesta.

Tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa Yhdysvalloissa. Eläintarhan toiminta saa sekä kiitosta että moitteita.

Yksi kommentoijista kysyykin, entä jos lapsi olisikin kuollut, koska eläintarhan henkilökunta ei olisi tehnyt mitään, minkälainen kohu siitä olisi syntynyt, yksi kommentoijista kirjoittaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme