Mainos
Mainos

Göteborgin kranaatti-iskussa kuolleen 8-vuotiaan isä: "Hän oli pidetty, ahkera poika"

Ruotsin Göteborgissa kranaatiniskussa kuolleen 8-vuotiaan pojan isä sanoo Aftonbladetin tämänpäiväisessä haastattelussa, ettei kykene kommentoimaan tapahtunutta. Hän sanoo lehdelle, ettei pysty järkytyksensä takia puhumaan nyt. 

Sen sijaan isä oli eilen kertonut brittiläiselle Daily Mailille, että iskussa kuollut Yuusuf Warsame oli hyvin pidetty poika, joka oli ahkera ja innokas opiskelemaan koulussa.

– Hän oli ihana poika, kaunis lapsi.

Isän mukaan somalialaistaustainen Yuusuf halusi menestyä elämässä ja välttää huonoja päätöksiä. Hän oli hyväkäytöksinen ja ahkera poika.

– Yuusuf harrasti ahkerasti uintia ja tennistä. Ne olivat hänen lajinsa. Hän ei ollut niin kiinnostunut esimerkiksi jalkapallosta, isä kertoo.

Ruotsissa tapahtui eilen kolmen aikaan aamuyöllä kranaatti-isku Göteborgin Hisingenin alueella. Iskussa kuoli 8-vuotias Yuusuf Warsame. Hän nukkui asunnon olohuoneessa hyökkäyksen aikana. 

Poliisi mukaan turma liittyi todennäköisesti somalialaisen rikollisjengin kostoon. Hyökätyssä talossa kirjoilla oleva asukas on tuomittu murhasta, jonka uskotaan liittyvän somalialaisten huumejengien välienselvittelyyn.

Ruotsin polisi on kertonut, että 8-vuotias oli Ruotsissa käymässä äitinsä ja kahden sisaruksensa kanssa. Myös he olivat huoneessa nukkumassa hyökkäyshetkellä, mutta he selvisivät vain vähäisillä vammoilla.

Isä sanoo Aftonbladetissa, että odottaa nyt lisätietoja Ruotsin viranomaisilta.

– Aion lentää paikan päälle ja selvittää, mitä tapahtui.

Yuusufin vanhemmat ovat alankomaalaisia ja perhe on asunut Britannian Birminghamissa vuodesta 2001.  Isällä on kaupungissa elintarvikeliike.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme