Mainos
Mainos

Göteborgin mellakoista ensimmäinen vankilatuomio

Göteborgin kesäkuisista mellakoista on annettu ensimmäinen vankilatuomio. Göteborgin käräjäoikeus langetti tänään saksalaisnuorukaiselle puolen vuoden vankeustuomion poliisin kivittämisestä EU:n huippukokouksen yhteydessä puhjenneissa mellakoissa kesäkuussa.

Tuomittu haavoittui itse poliisin luodeista mellakoiden aikana. Tuomion mukaan 19-vuotias saksalainen karkotetaan Ruotsista eikä hän saa tulla maahan viiteen vuoteen. Mies on myöntänyt syyllisyytensä mellakointiin. Häntä odottaa vielä useita muita syytteitä. Syyttäjä Bengt Landahlin mukaan tuomion saanut nuorukainen oli yrittänyt tarkoituksellisesti vahingoittaa virantoimituksessa olleita poliiseja ja heidän apunaan olleita hevosia ja koiria kiviä heittelemällä. -Hän kuuluu varsinaiseen ydinjoukkoon. On ilmeistä, että hän ja muutamat muut ovat johtaneet tapahtumia. Kyseessä on useita hyökkäyksiä, jotka on suunnattu selkeästi poliisia vastaan, sanoo Landahl.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme