Mainos
Mainos

Grafiikka: Näin onnettomuusmäärä romahti – "Nyt eletään ilmailun turvallisuuden huippuvuosia"

Huolimatta useista vakavista lentoturmista on lentoturvallisuus alustavien tietojen mukaan ollutkuluvana vuonna osin jopa ennätyksellinen. Aviaton Safety Network -järjestön ennakkotiedoista käy ilmi, että tänä vuonna on sattunut ennätyksellisen vähän kuolemaan johtaneita lentoturmia.

Viikonloppuna julkaistujen ennakkotietojen mukaan turmia on ollut tähän mennessä 16, mikä on vähemmän kuin kertaakaan aiemmin. Järjestön tilastot yltävät vuoteen 1946 asti ja niissä otetaan huomioon turmat, joissa on ollut mukana siviilikone, johon mahtuu vähintään 14 ihmistä.

Järjestön mukaan onnettomuuksien pieni määrä ei ole yllätys, sillä määrä on laskenut jo vuosia. Asia nähdään samoin myös Liikenteen turvallisuusvirasto Trafissa.

– Pitkällä aikavälillä kehityssuunta on ollut selkeä. Nyt eletään ilmailun turvallisuuden huippuvuosia, mikä on pitkäjänteisen ja systemaattisen turvallisuustyön tulos, sanoo ilmailun esikunnan johtava asiantuntija Heli Koivu.

Turmissa kuollut tänä vuonna 560 ihmistä

Ennakkotietojen mukaan lentokoneturmissa on kuollut tänä vuonna yhteensä 560 ihmistä, mikä puolestaan ei ole ennätyksellisen vähän. Esimerkiksi vuonna 2013 turmissa kuoli 265 ihmistä. Viime vuosi oli vuorostaan huomattavasti synkempi, kun turmissa kuolleiden määrä nousi lähemmäs tuhatta. 

Tämän vuoden aikana sattuneista kuolemaan johtaneissa turmissa seitsemässä oli kyse matkustajalentokoneesta. Kahta turmakoneista operoi lentoyhtiö, joka on EU:n mustalla listalla.

Järjestön mukaan vuoden pahin turma on ennakkotietojen mukaan ollut venäläiskoneen maahansyöksy Siinain niemimaalla Egyptissä, jossa kuoli 224 ihmistä.

Toinen lentokoneturma, jossa on kuluvan vuoden aikana kuollut yli 100 ihmistä, on Germanwingsin koneen turma. 150 ihmistä kuoli, kun koneen pilotti Andreas Lubitz ohjasi koneen päin vuorenseinämää maaliskuussa Ranskan Alpeilla.

Järjestö julkaisee viralliset tilastot heti vuodenvaihteen jälkeen, tammikuun ensimmäisenä päivänä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme