Mainos
Mainos

Greenpeace-aktivistit kärsivät vilusta Murmanskissa

Pian kuukauden ajan tutkintavankeudessa viruneet Greenpeacen aktivistit kärsivät vilusta ja eristyksestä selleissään.

Murmanskiin on tullut talvi ja sellien lämpötilat ovat laskeneet sen mukana. Myös yhteydenpito ulkomaailmaan on konsuleja ja asianajajia lukuunottamatta estetty.

- Onneksi olemme saaneet lisää huopia, mutta muuten olot ovat ankeat, kertoi käsiraudoissa ja keltaisissa kumisaappaissa tänään alkaneeseen oikeuden kuulemiseen saapunut lontoolainen Keith Allan.

Allan yritti kysellä pikaisesti myös jalkapallotuloksia, mutta tuikean näköinen vartija kielsi keskustelun BBC:n toimittajan kanssa salamannopeasti. Allan vetosi omassa lyhessä puheenvuorossaan kaikkien vangittujen laskemiseksi takuita vastaan vapaalle odottamaan oikeuden käsittelyä.

Pyyntöön ei kuitenkaan suostuttu. Se tietää sitä, että Sini Saarela ja muut pidätetyt odottavat vielä ainakin kuukauden murmanskilaisessa vankilassa oikeudenkäynnin alkamista.

Tutkintakomitea on tehnyt etsintöjä Arctic Sunrise aluksella ja tutkii parhaillaan sieltä löydettyjä asiakirjoja. 28 aktivistia ja kahta toimittajaa syytetään merirosvouksesta Gazpromin öljynporauslauttaa vastaan Petshoranmerellä.

Sini Saarelan on määrä tulla kuultavaksi oikeudessa myöhemmin tällä viikolla. Paikallisten uutisten mukaan Sini on saanut sairaalahoitoa ja lääkkeitä.

Murmanskilaiset seuraavat tapausta kiinnostuneesti, mutta viranomaisia myötäillen.

- Sankareita he eivät ainakaan ole. Ihmisiä olisi voinut kuolla, sanoi lastenvaunuja työnnellyt nuori Julia-äiti.

- Minun mielestäni jokainen voi osoittaa mieltään omassa maassaan, hän lisäsi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme