Mainos
Mainos

Greenpeace: Arevan ydinvoimalaosista löytynyt puutteita – yksi tehdas suljettu

Ympäristöjärjestö Greenpeacen Ranskan osaston mukaan osassa Arevan valmistamista ydinvoimalaitosten osista on löytynyt puutteellisuuksia ja niistä epäillään löytyvän myös väärennöksiä. Ranskan ympäristöministeri kieltää asialla olevan mitään välittömiä vaikutuksia.

Greenpeacen arvion mukaan puutteellisia osia on toimitettu ydinvoimalaitoksille ainakin 12 mahaan. Ranskassa yksi reaktori on pysäytetty paljastusten vuoksi,

Greenpeacen mukaan puutteita olisi löytynyt noin 50 osasta, joita valmistetaan Arevan Creusot’n tehtaalla.

– Tehdas on jo aiemmin saanut huonoa mainetta epämääräisestä laadunvalvonnastaan, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Helena Petäistö.

Ranskan uutisradion mukaan puutteellisia osia ovat muun muassa paineastioiden kannet joiden epäillään päästävän läpi radioaktiivisuutta.

Petäistön mukaan Areva on myöntänyt aloittaneensa Creusot’n tehtaalla valmistettujen osien tarkastamisen jo viime vuoden lopulla. Hämmästystä Ranskassa on herättänyt maan ympäristöministeri Ségolène Royalin kommentit.

– Hänen mukaansa asialla ei ole välitöntä vaikutusta, sillä puutteet eivät aiheuta mekaanisia ongelmia. Lausunto ihmetyttää, sillä painekattiloiden kansien ongelmat ovat vakavia, Petäistö sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme