Mainos
Mainos

Greenpeace ja WWF: Syytteet täysin kohtuuttomia

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan sen aktivistien Venäjällä saamat syytteet merirosvouksesta ovat kohtuuttomia. Greenpeacen pääsihteerin mukaan kyseessä on vakavin hyökkäys järjestöä vastaan sitten vuoden 1985, jolloin Ranskan turvallisuuspalvelu upotti järjestön aluksen.

Aktivistit pidätettiin viime viikolla, kun he osoittivat mieltään Petshoranmerellä.

WWF: Aktivistit vapaaksi

WWF Suomi vaatii, että aktivistit vapautetaan välittömästi. WWF Suomi pitää venäläisten viranomaisten toimintaa asiassa kohtuuttomana.

– Venäjän reaktio ja syytteet ovat täysin ylimitoitettuja, sillä Greenpeacen mielenosoitus oli rauhanomainen. Olemme erittäin huolissamme kansalaisyhteiskunnan toiminnasta Venäjällä, mikäli tällainen linja jatkuu”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Venäjällä on luettu tänään syytteet merirosvouksesta suomalaiselle Sini Saarelalle ja neljälle muulle Greenpeace-aktivistille. Merirosvoudesta voidaan määrätä Venäjällä enimmillään 15 vuotta vankeutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme