Mainos
Mainos

Greenpeace paljasti dokumentteja kauppasopimuksesta – heikennyksiä ilmastonsuojeluun

Ympäristöjärjestö Greenpeace on julkaissut EU:n ja Yhdysvaltain kauppaneuvotteluja koskevia dokumentteja, joiden mukaan ympäristönsuojelua ja kuluttajien suojaa ollaan heikentämässä.

Greenpeacen mukaan dokumentit osoittavat, että suuryrityksille taataan mahdollisuus vaikuttaa päätöksiin jo aikaisessa vaiheessa. Sen sijaan kansalaisyhteiskunnalla on vain pienet mahdollisuudet vaikuttaa neuvotteluihin.

Vuodetut asiakirjat luettavissa täällä

– On aika keskeyttää neuvottelut, dokumentit paljastanut Hollannin Greenpeace vaatii tiedotteessaan.

EU ja Yhdysvallat neuvottelevat parhaillaan kauppasopimuksesta, jonka tarkoitus on alentaa tulleja ja purkaa muita kaupan esteitä. Tavoitteena on, että neuvottelut saataisiin päätökseen tämän vuoden puolella. Neuvoteltavana oleva sopimus tunnetaan nimellä TTIP.

Greenpeace kertoo paljastamiensa dokumenttien sisältävän esimerkiksi heikennyksiä ilmastonsuojeluun. Varovaisuusperiaatetta ei ole mainittu, mikä merkitsee muun muassa sitä, ettei valvovien viranomaisten kyky riitä valvomaan vaarallisten aineiden käyttöä.

Greenpeace vuosi dokumentit saksalaiselle Süddeutsche Zeitung -lehdelle sekä NDR- ja WDR -yleisradiokanaville.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme