Mainos
Mainos

Greenpeace-Saarela: Viranomaisten määräämä tulkki kääntää jatkuvasti väärin

Greenpeace-aktivisti Sini Saarelalla ei ole vielä tietoa siitä, pääseekö hän matkustamaan Suomeen. Myöskään oikeusprosessin jatkoaikataulu Venäjällä ei ole Saarelalle selvinnyt. 

-Mitään varmaa tietoa esimerkiksi siitä, milloin joku päätös tulee, ei ole. Että täällä otetaan päivä kerrallaan, Saarela kertoo puhelimitse Pietarista. 

Venäjä vapautti Saarelan takuita vastaan reilu kaksi viikkoa sitten. Saarelan mukaan aika vapaudessa on kulunut yllättävän nopeasti. Hän on muun muassa joutunut käymään useita kertoja viranomaisten pakeilla. 

-Sellaiseen matkaan menee aina koko päivä, aamusta iltaan siellä ollaan. Meidänhän on pakko osallistua kaikkeen tutkintaan liittyvään. Sitten on kaikki tapaamiset asianajajan kanssa siihen päälle. 

Asioiden hoitoa on hidastanut viranomaisten Saarelalle määräämä tulkki, joka Saarelan mukaan kääntää jatkuvasti väärin. Vetoomuksiin tulkin vaihtamisesta ei ole suostuttu. 

Saarela ja 29 muuta arktisen öljynporauksen vastustajaa pidätettiin syyskuussa. Heidät vapautettiin noin kahden kuukauden tutkintavankeuden jälkeen. 

   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme