Mainos
Mainos

Greenpeace vastaa Venäjän huumeväitteisiin

Ympäristöjärjestö Greenpeace torjuu Venäjän väitteet siitä, että vangittujen aktivistien aluksesta olisi löytynyt huumeita.

Järjestön mukaan laivassa oli vain lääkkeitä, joita kansainväliset sopimukset ja lippuvaltio Hollanti vaativat aluksella olevan.

Venäjän viranomaiset sanoivat, että Arctic Sunrise -alukselta oli löytynyt huumausaineita. Lisäksi osa laivan laitteistosta voisi soveltua muuhun kuin alkuperäiseen tarkoitukseensa.

Tutkintavankeudessa olevat aktivistit voivat saada lisäsyytteitä vakavista rikoksista. Syyttäjäviranomaiset eivät täsmentäneet, mistä aktivisteja aiotaan syyttää.

Greenpeacen mukaan Norjan viranomaiset tutkivat aluksen tarkkaan ennen sen lähtöä Kirkkoniemestä Petshoranmerelle. Mukana tarkastuksessa oli myös huumekoira.

Järjestön laivoilla huumeiden käyttö on ankarasti kiellettyä, ja Arctic Sunrisen lääkkeisiin pääsivät käsiksi vain aluksen lääkäri ja kapteeni.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme