Mainos
Mainos

Greenpeace yritti estää ydinjätekuljetuksen Ranskassa

Ranskan poliisin erikoisjoukot poistivat yksitoista mielenosoittajaa ydinkuljetuslaivan nostureilta myöhään illalla. Greenpeacen aktivistit olivat kiivenneet laivan nostureille estääkseen ydinpolttoaineyhtiö Cogemaa kuljettamasta ydinjätettä Cherbourgin satamasta Japaniin.

Ihmiset nosturissa olisivat estäneet uraania ja plutoniumia sisältävien konttien lastaamisen laivaan. Cogeman laivan on tarkoitus lähteä matkaan ennen heinäkuun loppua. Samoihin aikoihin lähtee ydinjätelaiva myös Englannista Barrow-in-Furnessin satamasta Japaniin jälleenkäsittelyä varten.

Greenpeacin mukaan laivat sisältävät ydinpolttoainetta niin paljon, että niistä voitaisiin valmistaa 60 ydinasetta. Järjestön mielestä laivojen turvatoimet ovat riittämättömät ja riskinä on onnettomuuden lisäksi laivan kaappaus jonkin hallituksen tai terroristiryhmän toimesta.

Cogeman edustajan mukaan kaikki turvatoimet on tehty Yhdysvaltojen suunnitelmien mukaan ja tarkastettu Yhdysvaltain viranomaisten puolesta.
(AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme