Mainos
Mainos

Greenpeacen edustaja käännytettiin ovelta Arktisessa foorumissa Venäjällä

Ympäristöjärjestö Greenpeacen edustajaa ei päästetty Arktiseen foorumiin Venäjän Arkangelissa. tapauksesta kertoo järjestön edustaja.

Greenpeacen Arktis-vastaava Laura Meller oli ilmoittautunut konferenssiin, mutta hänelle kerrottiin paikalla, että ilmoittautuminen oli hylätty.

Järjestön mukaan Meller ei saanut hylkäykselle selitystä. Meller kertoo STT:lle, että hänen osallistumisensa sopi foorumissa paneelikeskustelun järjestäjille, mutta virallisen järjestelykomitean päätöstä hän ei ollut saanut ennen saapumistaan paikalle.

– Toivomme, että kyse on jonkinlaisesta väärinkäsityksestä eikä reaktio ennen konferenssia julkaisemiimme tietoihin suojelualueiden kanssa päällekkäisistä öljylupalohkoista tai arktisista ympäristöongelmista, Greenpeace Venäjän energiakampanjan johtaja Vladimir Tshuprov sanoo järjestön tiedotteessa.

Presidentti Sauli Niinistö osallistuu foorumiin huomenna. Hän tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme