Mainos
Mainos

Greenpeacen johtaja eroaa

Greenpeacen johtaja Thilo Bode aikoo erota tehtävästään, ilmoitti kansainvälinen ympäristöjärjestö Greenpeace tänään. Ero astuu voimaan ensi vuonna sen jälkeen, kun Bodelle saadaan seuraaja, kerrottiin järjestön Amsterdamiin päivätyssä tiedotteessa.

Greenpeace Suomessa

Saksalainen 53-vuotias Bode on johtanut järjestöä viisi vuotta. Tänä aikana hän on avannut Greenpeacen toimistoja Kiinassa, Kaakkois-Aasiassa ja Intiassa. Hän on vuonna 1979 perustetun järjestön viides puheenjohtaja.

Viime vuonna Bode johti erästä järjestön laajimmista kampanjoista, jonka pyrkimyksenä on säilyttää jäljellä olevat Amazonian sademetsät. Vuonna 1997 Kanadassa Bodea pidettiin vankilassa viisi päivää hänen osoitettua mieltään Brittiläisessä Kolumbiassa tehtyjä avohakkuita vastaan.

Järjestön uusin, aiemmin tässä kuussa toteutettu hanke oli estää Portugalin ja Espanjan laivoja kuljettamasta laittomasti hakattua metsää Afrikasta. Neljä päivää kestänyt projekti päättyi, kun Portugalin hallitus lupasi tiukentaa metsätuotteiden maahantuonnin valvontaa.
(STT-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme