Mainos
Mainos

Greenpeacen pääsihteeri: Menen tilalle, jos Sini Saarela vapautetaan

Greenpeacen pääsihteeri Kumi Naidoo on kirjoittanut Venäjän presidentti Vladimir Putinille kirjeen, jossa hän tarjoutuu matkustamaan Venäjälle takuumieheksi aktivistien vapauttamista vastaan.

Greenpeacen pääsihteeri vetoaa myös Suomen hallitukseen, jotta Venäjällä vangitut aktivistit vapautettaisiin. Hän sanoo matkustavansa ensi viikolla Hollannista Suomeen toiveenaan tavata Suomen pääministeri Jyrki Katainen.

Kumi Naidoo toivoo, että eri maiden hallitukset ilmaisisivat Putinille mahdollisen mielipiteensä siitä, että aktivistien toimien kriminalisoiminen on väärin.

– Rauhanomaisen, ympäristön suojeluun tähtäävän mielenosoituksen kriminalisointi on väärin, Naidoo totesi puhelinhaastattelussa Amsterdamista MTV3 Uutisille.

Hänen kirjeensä Putinille lähti toissapäivänä eikä vastausta ole vielä kuulunut. Naidoo on tavannut Putinin aikaisemmin, joten hän toivoo vastausta.

– Dialogi on nyt avattu.

Greenpeacen aktivisteja ja kahta freelancetoimittajaa syytetään merirosvoudesta Murmanskissa. Vangittujen joukossa on suomalainen Sini Saarela.

Greenpeacen pääsihteeri kuvaa Sini Saarelaa käsittämättömän urheaksi aktivistiksi.

– Olosuhteet vankilassa eivät ole helpot; olemme toimittaneet sinne muun muassa ruokaa.

Saarela kertoi STT:lle asianajajansa välityksellä toivovansa, että Suomi toimisi hänen ja muiden aktivistien vapauttamisen puolesta.

Hollanti on aloittanut oikeustoimet Venäjää vastaan jupakassa. Maa vaatii Venäjää vapauttamaan aktivistit. Greenpeacen Arctic Sunrise -alus purjehtii Hollannin lipun alla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme