Mainos
Mainos

Greenpeacen perustaja kuollut

Bob Hunter oli Greenpeacen ensimmäinen puheenjohtaja. Hän johti järjestönsä ottamaan kantaa valaanpyyntiin ja muihin ympäristökysymyksiin.

Yksi ympäristöjärjestö Greenpeacen perustajista, kanadalaistoimittaja Bob Hunter on kuollut. Hän menehtyi syöpään eilen 63 vuoden iässä.

Toimittajana työskennellyt Hunter oli mukana perustamassa Greenpeacea vuonna 1971. Hän ja ryhmä vancouverilaisaktivisteja päättivät vastustaa Yhdysvaltain ydinkokeita purjehtimalla Greenpeaceksi nimeämällään vanhalla kalastusaluksella amerikkalaisten ydinkoealueelle Alaskassa.

Yhdysvaltain viranomaiset pysäyttivät aktivistit ennen kuin nämä pääsivät varsinaiselle koealueelle, mutta kokeiden pysäytysyritys nostatti suuren kohun ja lietsoi mielenosoituksia Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Hunterista tuli Greenpeacen ensimmäinen puheenjohtaja, ja hän johti järjestönsä ottamaan kantaa valaanpyyntiin ja muihin ympäristökysymyksiin. Järjestö kiittikin muistosanoissaan Hunteria koko Greenpeacen toiminnan pohjan luomisesta. Puheenjohtajuutensa jälkeen Hunter työskenteli muun muassa tv-toimittajana Torontossa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme