Mainos
Mainos

Grenfell Towerin tuhosta saatetaan syyttää omistajia ja valtuustoa – ainakin 80 kuoli räjähdysmäisessä tulipalossa

Lontoon Grenfell Towerin poliisitutkinnassa on noussut esiin perusteita, joiden pohjalta talon omistajia ja hallintoalueen valtuustoa saatetaan syyttää kesäkuisesta tragediasta. Tornitalon tulipalossa kuoli ainakin 80 ihmistä.

Syytteet saatettaisiin nostaa tapoista, jotka ovat johtuneet siitä, että taho tai tahot ovat laiminlyöneet tehtäviään (eng. corporate manslaughter). Tuomio on sakkoja, ei vankilaa. Guardianin mukaan tahot, joita syytteet voisivat koskea, ovat Kensingtonin ja Chelsean hallintoalueen valtuustot sekä muun muassa vuokrauksia hoitava Chelsea Tenant Management -organisaatio.

Tornitalo oli hiljattain remontoitu. Sen ulkokuoren materiaalin uskotaan vaikuttaneen siihen, että tulipalo eteni räjähdysmäisesti. Kensingtonin ja Chelsean valtuusto on väittänyt, ettei paloturvallisuudesta tingitty.

Poliisilla on BBC:n mukaan suuri määrä tutkinta-aineistoa tapauksesta.

Guardianin mukaan remontoinnissa on ollut mukana ainakin 60 eri tahoa. On siis mahdollista, että epäiltyjä tulee vielä lisää.

Britanniassa on määrätty tarkastettavaksi kaikkiaan noin 600 kerrostaloa, joissa epäillään olevan vastaavia paloherkkiä materiaaleja. Kesäkuun loppuun mennessä tarkastetuista 137 rakennuksesta yksikään ei ole läpäissyt turvallisuustestejä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme