Mainos
Mainos

Gryzlov duuman puhemieheksi

Venäjän duuma on valinnut järjestäytymisistunnossaan Yhtenäinen Venäjä -puolueen puheenjohtajan Boris Gryzlovin duuman puhemieheksi. 352 kansanedustajaa äänesti Gryzlovin puolesta 450-paikkaisessa duumassa.
Kaikki duuman neljä poliittista ryhmittymää olivat asettaneet omat ehdokkaansa puhemieheksi. Kommunistien ehdokas oli puolueen keskuskomitean varapuheenjohtaja Ivan Melnikov, Isänmaa-puolueen ehdokas oli varapuheenjohtaja Sergei Baburin kun taas Venäjän liberaalidemokraattien ehdokkaana oli puoluejohtaja Vladimir Zhirinovski.

Gryzlov sanoi ennen valintaansa, että duuman tärkeimpiä tehtäviä alkaneella vaalikaudella ovat talouskasvuun tähtäävä lainsäädäntötyö ja köyhyyden vähentäminen.

Presidentti Vladimir Putin pyysi duuman avajaisistunnossa lainsäätäjiä tukemaan hänen politiikkaansa, jonka päämääränä on talouskasvu ja elintason nostaminen Venäjällä.

Vaalien jälkeen Putinia tukevalla Yhtenäinen Venäjä -ryhmittymällä on ehdoton enemmistö duumassa.

(MTV3-STT-Itar-Tass-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme