Mainos
Mainos

Guantanamon vankeja kuulusteltu

Britannian ulkoministeri vaatii kolmen Kuubaan kuljetetun brittiläisen Taleban-vangin luovuttamista Britanniaan tuomittavaksi.

Guantanamossa olevien Taleban-vankien kuulustelut ovat alkaneet.


Yhdysvallat on aloittanut Taleban-taistelijoiden kuulustelut Kuubassa sijatsevassa Guantanamon tukikohdassa. Yhdysvaltain sotilasviranomaisten mukaan vankeja ei ole perinteisen tavan mukaan kuulusteltu, vaan heitä on paremminkin haastateltu.

Yhdysvallat pyrkii näillä keskusteluilla saamaan lisätietoa Taleban-liikkeen toiminnasta. Asianajaja ei saanut olla vankien mukana kuulusteluissa.

Monet kansalaisjärjestöt ovat huolissaan Yhdysvaltain tavasta kohdellla Taleban-vankeja. Yhdysvaltain puolustusministeriö on torjunut kritiikin aiheettomana.

Brittivangit tuomiolle kotimaahan?

Britannian ulkoministeri Jack Straw sanoi tänään, että kuubalaisessa Guantanamon tukikohdassa olevat brittiläiset vangit pitäisi tuoda oikeuden eteen Britanniassa.

Yhdysvaltain tukikohdassa Kuubassa pidettävien al-Qaida ja Taleban-taistelijoiden joukossa on kolme brittiä.

-Jos he kerran ovat Britannian kansalaisia, on huomattavasti suotavampaa että heidät tuodaan oikeuden eteen tänne Britanniaan, Straw sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme