Mainos
Mainos

Guantanamossa olevat britit vapaiksi lähiviikkoina

Guantanamon vankileirillä Kuubassa vielä olevat neljä brittiä ja yksi australialainen vapautetaan pian. Britannian ulkoministerin Jack Straw'n mukaan britit pääsevät vapaiksi lähiviikkoina. Brittejä on pidetty Guantanamossa jo kolme vuotta. Leiri perustettiin vuoden 2001 syksyllä tehtyjen terrori-iskujen jälkeen ja siellä on pidetty Afganistanissa pidätettyjä taistelijoita ja muita, joilla epäillään olevan yhteyksiä al-Qaida-verkostoon.

Kaksi brittivankia on kertonut, että heitä on pidetty leirillä kahleissa ja kidutettu. Amerikkalaisviranomaiset ovat kiistäneet heidän syytöksensä. Financial Times -lehden mukaan vapautukset ovat osa Yhdysvaltain suunnitelmaa vähentää vankien määrää Guantanamossa, jonne on tarkoitus perustaa pysyvä vankila. Vankila on tarkoitettu noin 200 vangille, joita Yhdysvallat ei halua vapauttaa, kirjoitti lehti.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme