Mainos
Mainos

Guardian: Alaikäisiä tyttöjä karannut jihadistien mukaan

Satoja koulutyttöjä on karannut länsimaista ääri-islamilaisten taistelijoiden riveihin Lähi-itään, kirjoittaa Guardian.

Nuorimmat tytöistä ovat noin 14-vuotiaita. Jihadistien naisista ja tytöistä arviolta kymmenen prosenttia on Euroopasta, Yhdysvalloista ja Australiasta. Suurin määrä on lähtenyt tiettävästi Ranskasta, josta on lähtenyt 63 naisjihadistia. Britanniasta on lähtenyt noin 50 ja Saksasta 40 naisjihadistia. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun mukaan heillä ei ole tilastoa lähteneiden määrästä.  

Karanneet ovat matkanneet pääosin Syyriaan, jossa he ovat avioituneet jihadistien kanssa. Osa heistä on tullut raskaaksi.  

Monet tytöistä on houkuteltu Lähi-itään sosiaalisen median avulla. Länsimaisten asiantuntijoiden mukaan lähdön taustalla on ollut usein romanttinen idea sodasta ja taistelijoista.  Todellisuus on ollut asiantuntijoiden mukaan karu, kun tyttöjä ja naisia on muun muassa raiskattu ja myyty orjiksi.  

– Isis on ankaran islamistinen ja raaka järjestö. Järjestössä valta on puhtaasti miehillä, johtaja Rolf Tophoven Saksan terrorismin ja turvallisuuspolitiikan tutkimuslaitoksesta sanoo.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme