Mainos
Mainos

Guardian: Britanniassa aletaan seurata kansallista mielialaa

Britanniassa ollaan ottamassa käyttöön virallista onnellisuusindeksiä, joka mittaisi väestön psyykkistä ja ympäristöön liittyvää hyvinvointia, kertoo hallituslähde sanomalehti Guardianille.

Pääministeri David Cameron aikoo pyytää maan Kansallista tilastotoimistoa laatimaan välineet, joilla mitata yleistä hyvinvointia.

- Tavoitteena on kerätä kokonaan uudenlaista tietoa, jolla voimme säännöllisin väliajoin tarkastella kansalaistemme psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia, kertoi hallituslähde Guardianille.

Cameronin odotetaan tekevän onnellisuusindeksistä tärkeän mittarin tulevaisuuden politiikalle. Se voi kuitenkin tuottaa epätoivottuja tuloksia, koska Britanniassa on käynnistetty juuri massiiviset julkisen sektorin leikkaukset.

Myös Kanadassa ja Ranskassa on valmisteltu samanlaisen mittarin käyttöönottoa. Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ilmoitti jo viime vuonna aikeesta käyttää onnellisuutta talouskehityksen mittarina.

Britanniassa mitataan jo ihmisten tyytyväisyyttä elämäänsä, mutta siitä voi tulla ensimmäinen maa joka virallisesti seuraisi yleistä onnellisuuskehitystä.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme