Mainos
Mainos

Guardian: Epävarmuus syö Calais'n pakolaislasten mielenterveyttä

Lähes kaikki Ranskan Calais'ssa pakolaisleirillä ilman huoltajaa asuneet nuoret kärsivät masennuksesta ja muista mielenterveysongelmista.

Lisäksi leirin purkamisen jälkeen epävarmuus omasta tulevaisuudesta on vain pahentanut heidän oloaan, kertoo sanomalehti Guardian.  

Viidakoksi kutsuttu leiri purettiin tällä viikolla, ja nuoret siirrettiin lastenkoteihin odottamaan turvapaikkahakemuksensa käsittelyä. Useimmat heistä ovat hakeneet turvapaikkaa Britanniasta.  

Pakolaisjärjestö Citizens UK:n mukaan järjestön psykiatrien hoitamasta 40 nuoresta kolmasosalla on itsetuhoisia ajatuksia tai piittaamattomuutta omasta hengestään ja lähes kaikkien ahdistus on kasvanut leirin purkamisen jälkeen.  

Calais'n Viidakossa asui 1 600 pakolaisnuorta, jotka olivat tulleet Eurooppaan ilman huoltajaa. Monella heistä on sukulaisia Britanniassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme