Mainos
Mainos

Guardian: Isisillä valmiit suunnitelmat valtion perustamiseen

Brittilehti The Guardian kertoo Isisin vuotaneista papereista, joissa ovat yksityiskohtaiset suunnitelmat valtion perustamiseen. Valtio on tarkoitus luoda Irakin ja Syyrian alueelle.

Vuodetuissa papereissa on tarkat suunnitelmat valtiovarain- ja muiden ministeriöiden perustamiseen sekä omavaraisuuteen.

Guardianin käsiinsä saama 24-sivuinen asiakirja hahmottelee myös suhteet ulkovaltoihin, keskusvallan alaisuuten tulevan öljuntuotannon järjestämisen sekä muut elinkeinoelämän keskeiset osat.

Manuaali on kirjoitettu viime vuonna ja sen otsikko on vapaasti käännettynä ”Islamilaisen valtion hallinnon periaatteet”. Siitä käy selvästi ilmi Isisin pyrkimykset erottautua joukosta nykyjärjestystä pahinten ravistelevana jihadisti-ryhmänä.

Guardian kirjoittaa, että manuaali yhdessä muiden dokumenttien kanssa piirtää selvän kuvan ryhmästä, joka vannoo brutaalin väkivallan nimiin. Mutta samalla se miettii käytännön asioita kuten terveys, koulutus, kauppa, viestintä ja työpaikat. Lyhyesti sanottuna, paperit hahmottelevat, kuinka rakentaa valtio.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme