Mainos
Mainos

Italian lumivyöry: Viimeinen toivo hiipui – loput ruumiit löydetty hotellin raunioista

Keski-Italiassa on löydetty viimeiset ruumiit lumivyöryn alle jääneestä hotellista, kertoo The Guardian. Viime keskiviikon lumivyöryssä Gran Sasson vuorenrinteellä kuoli kaikkiaan 29 ihmistä.

Hotellin raunioista ja sen ympäristöstä saatiin pelastettua yhteensä 11 ihmistä.

Tämän lisäksi kuusi ihmistä kuoli maanantaina, kun pelastustehtävää suorittava helikopteri putosi. Kopteri oli evakuoimassa loukkaantunutta hiihtäjää paksussa sumussa.

Italian pääministeri Paolo Gentiloni myöntää The Guardianin mukaan, että pelastusoperaation alussa tehtiin virheitä, kun ensimmäisiin lumivyöryhälytyksiin ei reagoitu ajoissa ja riittävällä vakavuudella. Hän kertoi Italian parlamentissa, ettei vielä ole kuitenkaan syyllisten etsimisen aika.

Vyöry sai alkunsa alueella koetun maanjäristyssarjan jälkeen. Alueelle oli jo ennen järistystä satanut kaksi metriä lunta edellisen kolmen vuorokauden aikana.

Rigopiano-hotelli siirtyi vyöryssä perustuksiltaan. Viranomaisten mukaan vyöryn voima vastasi 4 000 täyteen lastatun rekan iskeytymistä rakennukseen.

Viimeiset eloonjääneet kaivettiin raunioista lauantaina. Valtaosa kuolleista löytyi hotellin baarista, jonka lumi, puunrungot ja sementinkappaleet tuhosivat täysin.

Jo suoritettujen ruumiinavausten mukaan uhrit joko murskaantuivat tai tukehtuivat, mutta kukaan ei kuollut kylmyyteen odottaessaan pelastusta.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme