Mainos
Mainos

Guardian: Jäät sulivat Huippuvuorilta - jääkarhu kuoli nälkään

Huippuvuorilla tutkijat ovat löytäneet nälkään nääntyneen jääkarhun, kertoo brittilehti Guardian. Tutkijat uskovat, ettei jääkarhu ollut löytänyt ruokaa Jäämeren vähäisen jääpeitteen takia.

– Karhu on todennäköisesti nääntynyt, luhistunut ja kuollut siihen paikkaan. Ulkomuodon perusteella sillä ei ollut ihon alla ollenkaan rasvaa, kertoo karhuja neljäkymmenen vuoden ajan tutkinut Ian Stirling lehdelle.

Tutkijat olivat seuranneet samaa jääkarhua jo aiemmin. Vielä huhtikuussa eläin oli vaikuttanut terveeltä. Se oli kulkenut poikkeuksellisen pitkän matkan.

– Huippuvuorien vuonot ja saarien väliset vedet eivät jäätyneet normaalisti viime talvena. Karhu todennäköisesti lähti etsimään ruokaa muualta, mutta ei löytänyt, Stirling sanoo.

Jääkarhut syövät lähes ainoastaan hylkeitä ja tarvitsevat meren jäätä niiden saalistamiseen. Vuonna 2012 arktisen alueen jääpeite oli ennätyksellisen pieni.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme