Mainos
Mainos

Guardian: Kuivuuden piinaamassa luksuslähiössä etsitään vesituhluria

Kaliforniassa Los Angelesin kaupungin luksuslähiössä on herännyt kiukku salaperäistä vedentuhlaajaa kohtaan, kertoo The Guardian -lehti.

Kalifornian osavaltio on kärsinyt masiivisesta kuivuudesta kuukausien ajan ja osavaltiossa vettä säännöstellään tarkasti. The Guardianin haastatteleman Bel Airin -luksuslähiössä asuvan asukkaan mukaan lähiössä joku tuhlaa kuitenkin silmittömästi vettä silloin, kun muut sitä säännöstelevät.

Lehden haastatteleman Bel Airissa asuvan Dean Gambrudin mukaan salaperäinen vedentuhlaaja on nimetty Bel Airin märäksi prinssiksi. Tuntemattomaksi jäänyt Bel Airin asukas on kuluttanut 11.8 miljoonaa gallonaa, eli lähes 45 miljoonaa litraa, vettä vuoden aikana.

Kalifornialaisen tutkimuskeskuksen raportin mukaan tämä yksi asukas käytti vettä saman verran kuin 90 asuintaloa keskimäärin tai veti vessaa 20 000 kertaa yhden päivän aikana.

– On vaikea kuvitella miten joku pystyy käyttämään niin paljon vettä. Se on kammottavaa, mitä he tekevät tontilla? ihmettelee osavaltion vesivarantojen kontrollointiyksikön ilmastojohtaja Max Comberg.

Los Angelesin viranomaiset ovat kieltäytyneet identifioimasta vesituhluria, mutta Bel Airin -lähiössä moni on jo kysellyt tuhlurin perään. The Los Angeles Times -lehti kertoo, että Bel Airin asukkaat ovat tutkineet satellittikuvia, jotta veden tuhlaajat saataisiin kiinni.

The Guardian kertoo, että toisaalta moni Los Angelesin multimiljonääreistä on valmis maksamaan sakot siitä, että heidän uima-altaansa ovat täynnä ja puutarha vihreä.

– Tilanne on paha. Meillä on yhteisöjä kaupungissa, jotka ovat kirjaimellisesti ilman vettä, koska kaivot ovat kuivuneet, kuvailee lehdelle Gomberg.

Bel Airin asukas Gambrud kertoo lehdelle tietävänsä useita taloja, joissa suihkulähteissä virtaa vesi vuorokauden ympäri, seitsemän päivää viikossa.

– Voi olla, että vesituhluri käsittää monta eri taloa, Gambrud arvelee.

Kalifornian osavaltioon julistettiin kuivuuden takia hätätila viime vuonna. Huhtikuussa voimaan tuli vesirajoitukset, joka rajoittaa muun muassa kasteluiden käyttöä kasveille. Ohjeena on myös muun muassa käydä suihkussa ämpärin kanssa, jotta veden voi hyödyntää kasvien kastelussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme