Mainos
Mainos

Guardian: Maailmassa on 45 yli 111-vuotiasta – Emma Morano täytti tällä viikolla 117 vuotta

Italialainen Emma Morano on tiettävästi maailman vanhin ihminen. Hän täytti tällä viikolla 117 vuotta, ja juhlisti syntymäpäiväänsä täytekakun kera.Asiasta kertoo The Guardian. 

Emma Morano ei kuitenkaan ole ainoa korkean iän saavuttanut, sillä maailmassa on jopa 45 harvinaisen iäkästä ihmistä. Häe ovat iältään 111 tai sitä vanhempia.

Ranskalainen Jeanne Calment oli tiettävästi maailman pisimpään elänyt ihminen. Calmentin elinikä oli 122 vuotta ja 164 päivää. Kenenkään muun ei tiedetä varmuudella saavuttaneen edes 120 vuoden ikää. Calment kuoli vuonna 1997.

Gerontologian tutkimusryhmän johtaja Robert D. Young on luetteloinut iäkkäitä ihmisiä. Guardian kertoo luetteloon viitaten, että kaikkiaan 2115 ihmistä maailmassa on tähän mennessä saavuttanut vähintään 110 vuoden iän. Heistä kaikkiaan 1103 on täyttänyt 111 vuotta. Vain kuusi ihmistä on täyttänyt 117 vuotta.

Luettelon mukaan vain viisi ihmistä maailmassa on elänyt kaemmin kuin Emma Morano. Kaikki he ovat olleet naisia. Robert D. Young sanoo, että todennäköisesti maailmassa on elänyt enemmän ihmisiä jopa yli 110-vuotiaiksi kuin on tiedetään. On paljon ihmisillä, joilla ei ole lainkaan syntymätodistuksia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme