Mainos
Mainos

Guardian: Yhdysvalloissa lapsia kuolee aseisiin kymmeniä vuodessa

Yhdysvalloissa kuolee aseisiin vahingossa jopa sata lasta vuodessa, kertoo Guardian-lehden Yhdysvaltain toimitus.

Aseita vastustavien järjestöjen keräämät luvut ovat selvästi virallisia tilastoja korkeammat.   

Järjestöt tutkivat tilastoja joulukuusta 2012 joulukuulle 2013. Ne löysivät 100 tapausta, jossa alle 14-vuotias lapsi oli kuollut tahattomasti aseisiin esimerkiksi vahingonlaukauksen seurauksena, kun virallinen luku on 62.  

Järjestöjen mukaan kahdeksan kymmenestä kuolemantapauksesta sattui lasten kotona, sukulaisen kotona tai perheen omassa autossa. Kaksi kolmasosaa onnettomuuden aiheuttaneista aseista oli lapsen perheenjäsenen omistuksessa.  

– Tässä maassa on lakeja, joilla pyritään estämään lapsia hukkumasta tai jäämästä jumiin pakastimeen. Aseiden suhteen katsomme kuitenkin muualle, sanoi Äidit vaativat toimia -järjestön perustaja Shannon Watts.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot